Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Een kleine greep uit het aanbod
Manoir Des Anges

Poitou-Charentes
Frankrijk
Angoulême
De hoofdstad van de Charente heeft veel te bieden op het gebied van restaurants, makrons en de mooiste chocolade. Ook is het is er prima shoppen en kunt u er mooie oude gebouwen bezichtigen waaronder de oude kathedraal en het stadhuis.
VVV Angouleme (Engelstalig)


Cognac
De zo bekende stad waar de gelijknamige drank wordt gemaakt. Er zijn vele bezichtigingen te doen waaronder een bezoek aan de verschillende distilleerderijen. Voor de kleintjes is er een treintocht door de stad en er zijn vele mooie oude huizen en monumenten te zien.

De vallei van de Charente
Deze vallei herbergt schitterende natuur en cultuurerfgoeden. Per fiets of boot kunt het mooie tochten maken om e.e.a. te ontdekken. Mooie plaatsen zijn o.a. Jarnac, Bassac en Saint Simon waar vroeger de boten van het gebied werden gemaakt.


Binnen een straal van 120km bevinden zich:
Bordeaux
Deze prachtige stad is een must. De enorme hoeveelheid aan restaurants en terasjes maken het aantrekkelijk voor de gastronomen. Voor de shoppers is het een waar paradijs met de lange wandelboulevard en steegjes die werkelijk alle winkelsoorten en merken herbergen. 


Périgueux
De hoofdstad van de Dordogne. Bezoek zeker de cathedraal en de kleine steegjes rondom het oude centrum van Périgueux met leuke terrasjes en restaurants.


De kustlijn  van de Charente
Met o.a.  Ile d’Oleron,  Ile de Ré en het prachtige La Rochelle met het grootste aquarium van Europa.


Verder in de buurt
Kanovaren, paardrijden, vissen, wandelen, fietsen, klimmen, grotten, marktjes, etc. ...Activiteiten & Omgeving

De Charente ligt tussen de Dordogne, Bordeaux en het mooie La Rochelle.

Het gebied kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten over de vele wijnvelden en de nabijgelegen Cognac. De rivier de Charente is dichtbij uw vakantiehuis en biedt een veelvoud aan attracties zoals boottochtjes en een bezoek aan Hennesy en Courvoisier. Het gebied biedt ook leuke dagtochten naar de kust zoals Ile de Ré en Ile d’ Oleron waar de oesterkwekerijen zijn. Maar ook steden als Bordeaux en Périgueux zijn zeer de moeite waard. Verder zijn er uitstekende mogelijkheden om fietsen te huren.

Een advies op maat?