Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Een kleine greep uit het aanbod
Le Balet du Val

Dordogne
Frankrijk
Activiteiten & Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning is gelegen in de Périgord Blanc; de witte Périgord, waarvan de naam verwijst naar de kalkstenen grondlagen. De hoofdstad is Perigueux, dat ook de hoofdstad van de hele Dordogne is. Het landschap is afwisselend heuvelachtig en dan weer vlak.  De woning is gelegen op slechts 10 min. rijden van Ribérac; omringd door heuvels met bossen, weideland en kleine dorpjes.
Ribérac
Een aangenaam stadje dat bekend staat om haar markt die door niemand uit de omgeving wordt gemist, en dat iedere vrijdag weer. En dan zijn er ook nog de markten in het najaar die het beste uit de Dordogne bieden: walnoten, foie gras en truffels. In Ribérac wonen zo'n 5.000 mensen en dat betekent dat u hier voor de meeste voorzieningen aan het juiste adres bent: supermarkten, winkels, culturele voorzieningen.


Hautefort
Een bezoek aan het kasteel is echt de moeite waard.
Meer informatie


Brantôme
Het Venetië van de Dordogne.
Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.
Meer informatie


Perigueux (hoofdstad van de Perigord)
Deze prachtige oude stad is de hoofdstad van de Dordogne. Een gezellig oud centrum wordt gekenmerkt door vele terrasjes, lekkere restaurants en mooie winkels om te shoppen. De catherdraal is de moeite waard om te bezoeken.


Grotten en Pre-historie
De Dordogne oftewel de Périgord kent vele grotten. Sommigen hebben prachtige duirpsteenformaties en anderen zijn beschilderd door de eerste prehistorische mens (de Cro Magnon). De vallei van de rivier de Vezere herbergt niet voor niets de hoofdstad van de Prehistorie: het dorp Les Eyzies.
 
De dorpjes in de Périgord variëren van piepkleine hameau's , niet meer dan een verzameling wrakke huisjes waar de kinderen en kippen tussendoor scharrelen tot prachtige volledig gerestaureerde stadjes die een grote toeristische trekpleister zijn. Sarlat en Brantôme zijn hiervan mooie voorbeelden.

In de meeste dorpjes is een actief sociaal leven: er is overal wel een markt, brocante markt, vide-grenier, muziekvoorstelling of vuurwerk te zien.


Lekker eten
Net als in de rest van Frankrijk, houdt men in de Périgord van lekker eten. Er zijn ontelbare restaurants variërend van simpel tot bekroond met diverse Michelinsterren. Tot de absolute streekgerechten behoren gans en eend. Met name de lever, Foie gras, is een onovertroffen delicatesse. Ook wordt er veel met aardbeien, walnoten en paddestoelen gekookt. Natuurlijk drinkt men bij al deze heerlijkheden locale wijn: een Bergerac of een Bordeaux.


Sportieve uitdagingen
Naast bezienswaardigheden biedt de Périgord ook sportieve uitdagingen. Overal kunnen kano's of kayaks worden gehuurd voor korte of lange tochten. In de rivieren kan ook op diverse plaatsen prima gezwommen en gevist worden.

marktjes dordogne
Een advies op maat?