Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Activiteiten & Omgeving

Het departement Lot, in het zuidwesten van Frankrijk, grenst in het noorden aan de Corrèze, in het noordoosten aan de Cantal, in het zuidoosten aan de Aveyron, in het zuiden aan Tarn-et-Garonne, in het noordwesten aan de Dordogne en in het zuidwesten aan Lot-et-Garonne.

De rivieren de Dordogne en de Lot (met talrijke zijrivieren zoals de Célé, Vers en Vert) vloeien kriskras door het departement. De Lot vertoont verschillende types van landschappen: In het noordoosten ligt de Ségala, een streek met een heuvelachtig reliëf dat tot 780 meter reikt, met een rijke flora en fauna en soms diepe kloven. Het groene Limargue en de merkwaardige Causses zijn kalkstenen hoogvlaktes. De Quercy blanc, ten zuidwesten van Cahors, de hoofdstad van het departement, bestaat uit kleine agrarische valleien. Er is ook nog de zanderige, boomrijke Bourianestreek. Tot slot dient de schitterende vallei van de Lot vermeld; ze is op haar fraaist tussen Cahors en Saint-Cirq-Lapopie.

Foire (avondmarkt met eten en muziek) op de cour van de wijnboerderij iedere woensdag in juli en augustus.
Een kleine greep uit het aanbod
Cahors (departement hoofdstad)
Cahors telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt in een lus van de Lot. Deze oude hoofdstad van Quercy speelde in de middeleeuwen een belangrijke rol door zijn levendige handel en universiteit. Naast de imposante Pont Valentré met drie 40 meter hoge vestingtorens bezit Cahors meerdere prachtige oude bouwwerken. Bezienswaardig zijn de Vieille Ville, de Cathédrale Saint-Étienne en het Musée Henri-Martin.
Meer informatie

Castelnau-Bretenoux
Het kasteel ligt in het dorp Prudhomat, 3 kilometer van Bretenoux. Dit kasteel werd in de 12de eeuw gebouwd door de baronnen van Castelnau rondom de massieve donjon. Vanaf de ommuring heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Met zijn gigantische verdedigingssysteem is het driehoekige Château de Castelnau-Bretenoux een van de beste voorbeelden van middeleeuwse militaire architectuur. De bezichtig neemt ongeveer twee uur in beslag.

Figeac
Figeac ligt aan de rivier de Celé gelegen en ligt eveneens aan de bedevaartroute vanaf Conques. De stad bezit ondanks verwoestingen tijdens godsdienstoorlogen nog fraaie oude gedeelten. Het Hôtel de la Monnaie uit de 13de eeuw is een prachtig gotisch gebouw. In Figeac werd de archeoloog Jean-François Champollion (1790-1832) geboren, die twee eeuwen geleden de Egyptische hiërogliefen ontcijferde van de Steen van Rosetta (zie foto). Op de Place des Écritures ligt op de grond een vergrote replica van deze steen. In het voormalige woonhuis van de Egyptoloog is tegenwoordig een museum gevestigd, gewijd aan zijn leven en werk.
Meer informatie

La Cave
In Lacave vindt u de Grottes de Lacave. In dit stelsel van druipsteengrotten bevinden zich enkele meertjes en twaalf betoverende zalen. U kunt gebruik maken van een elektrische trein en een lift.
Meer informatie

Gouffre de Padirac
Gouffre de Padirac ligt tussen Rocamadour en Ste-Céré. Deze grot wordt wel gezien als een van de spectaculairste van de Périgord. De grot die 1889 werd ontdekt heeft gangen die meer dan een miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Het gat in de grond dat de de gangen toegankelijk maakt is ongeveer 10.000 jaar geleden ontstaan. In de ongeveer 100 meter diepe afgrond heerst een vrijwel constante temperatuur van 12 graden Celcius.  
Meer informatie

Rocamadour
Rocamadour is een uiterst merkwaardige bedevaartplaats. In de middeleeuwen stroomden pelgrims naar de zwarte Madonna van Roc-Amadour, een Mariabeeld uit de 12de-eeuw. Vanaf een afstand lijkt Rocamadour uit de kalksteenrotsen te zijn gehakt. De ligging en bouw zijn zeer indrukwekkend. Het beste zicht op Rocamadour heeft u vanuit het nabijgelegen gehucht L'Hospitalet. Andere bezienswaardigheden bij Rocamadour zijn het apenbos (Forêt des singes) waar meer dan 150 makaken 'in vrijheid' leven, het Rocher des Aigles met roofvogels in alle soorten en maten, het religieuze Musée Francis-Poulence met meer dan 200 artefacten en de druipsteengrot 'Grottes de Merveilles' met met prehistorische tekeningen.  
Meer informatie

En nog veel meer...
Kanovaren, paardrijden, vissen, kartbaan, klimparadijs, etc. ...
Chateau Vivant

Lot
Frankrijk
Een advies op maat?