Activiteiten & Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning is gelegen in Brantôme, een prachtige stad, en vlakbij de hoofdstad van de Dordogne; Perigueux.

In het huis liggen talrijke folders om leuke uitstapjes te plannen.
Een kleine greep uit het aanbod
Bezienswaardigheden
Hier staan de bezienswaardigheden werkelijk opgestapeld: stoere kastelen en sierlijke paleizen, musea, prehistorische vindplaatsen en themaparken.

Brantôme
Het Venetië van de Dordogne.
Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.
Meer informatie

Perigueux (hoofdstad van de Perigord)
Deze prachtige oude stad is de hoofdstad van de Dordogne. Een gezellig oud centrum wordt gekenmerkt door vele terrasjes, lekkere restaurants en mooie winkels om te shoppen. De catherdraal is de moeite waard om te bezoeken.

Grotten en Pre-historie
De Dordogne oftewel de Périgord kent vele grotten. Sommigen hebben prachtige duirpsteenformaties en anderen zijn beschilderd door de eerste prehistorische mens (de Cro Magnon). De vallei van de rivier de Vezere herbergt niet voor niets de hoofdstad van de Prehistorie: het dorp Les Eyzies.
 
De dorpjes in de Périgord variëren van piepkleine hameau's , niet meer dan een verzameling wrakke huisjes waar de kinderen en kippen tussendoor scharrelen tot prachtige volledig gerestaureerde stadjes die een grote toeristische trekpleister zijn. Sarlat en Brantôme zijn hiervan mooie voorbeelden.

In de meeste dorpjes is een actief sociaal leven: er is overal wel een markt, brocante markt, vide-grenier, muziekvoorstelling of vuurwerk te zien. Als men wil zien hoe het leven in de Périgord een eeuw geleden was, is het openlucht museum in Le Bugue, Le village du Bournat, zeker een bezoek waard.

Lekker eten
Net als in de rest van Frankrijk, houdt men in de Périgord van lekker eten. Er zijn ontelbare restaurants variërend van simpel tot bekroond met diverse Michelinsterren. Tot de absolute streekgerechten behoren gans en eend. Met name de lever, Foie gras, is een onovertroffen delicatesse. U bevindt zich vlakbij Thiviers "hoofdstad van de ganzelever" en Sorges "hoofdstad van de truffel". Ook wordt er veel met aardbeien, walnoten en paddestoelen gekookt. Natuurlijk drinkt men bij al deze heerlijkheden locale wijn: een Bergerac of een Bordeaux.

Sportieve uitdagingen
Naast bezienswaardigheden biedt de Périgord ook sportieve uitdagingen. Overal langs de Dordogne en de Vézere kunnen kano's of kayaks worden gehuurd voor korte of lange tochten. In de rivieren kan ook op diverse plaatsen prima gezwommen en gevist worden. U bevindt zich op 15 minuten van de golfbaan van Perigueux.

marktjes dordogne
Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt

Contact
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
activiteiten dordogne
Incombas

Dordogne
Frankrijk
Een advies op maat?