Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Activiteiten & Omgeving

Le Petit Puy ligt in de Périgord Blanc: het middelste centrale deel van de Dordogne. De hoofdstad is Périgueux, tevens de hoofdstad van het departement De Dordogne.
De Périgord Blanc of de witte Périgord dankt zijn naam aan de aardlage van kalksteen. Het landschap is gevarieerd, heuvelachtig en plat. Vooral de snelweg A89, tussen Terrasson en Périgueux biedt adembenemende vergezichten.

De rivier Auvézère mondt uit in de Isle, die het gehele gebied doorsnijdt. Forêt de la Double is een bos van ongeveer 50.000 Ha. Het is gelegen ten zuidwesten van Périgueux, tussen de rivier de Dronne en de rivier de Isle.

De regio is ook bekend om zijn mooie en bijzondere streekproducten zoals de pruimen uit Agen, truffels, foie gras, fruit en noten. Al deze producten zijn volop te koop op de wekelijkse markten, maar ook direct bij de boer. Dit is nog 'het echte Frankrijk', authentiek en niet overlopen door toeristen,waar de bevolking nog vriendelijk, beleefd en gastvrij is.
Le Petit Puy

Dordogne
Frankrijk
Een advies op maat?
Een kleine greep uit het aanbod
Périgueux (hoofdstad van de Périgord)
Deze prachtige oude stad is de hoofdstad van de Dordogne. Een gezellig oud centrum wordt gekenmerkt door vele terrasjes, lekkere restaurants en mooie winkels om te shoppen. De catherdraal is de moeite waard om te bezoeken.


Ribérac
Een aangenaam stadje dat bekend staat om haar markt die door niemand uit de omgeving wordt gemist, en dat iedere vrijdag weer. En dan zijn er ook nog de markten in het najaar die het beste uit de Dordogne bieden: walnoten, foie gras en truffels. In Ribérac wonen zo'n 5.000 mensen en dat betekent dat u hier voor de meeste voorzieningen aan het juiste adres bent: supermarkten, winkels, culturele voorzieningen.


Hautefort
Een bezoek aan het kasteel is echt de moeite waard.
Meer informatie


Brantôme
Het Venetië van de Dordogne.
Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.
Meer informatie


Grotten en Pre-historie
De Dordogne oftewel de Périgord kent vele grotten. Sommigen hebben prachtige duirpsteenformaties en anderen zijn beschilderd door de eerste prehistorische mens (de Cro Magnon). De vallei van de rivier de Vezere herbergt niet voor niets de hoofdstad van de Prehistorie: het dorp Les Eyzies.
 
De dorpjes in de Périgord variëren van piepkleine hameau's , niet meer dan een verzameling wrakke huisjes waar de kinderen en kippen tussendoor scharrelen tot prachtige volledig gerestaureerde stadjes die een grote toeristische trekpleister zijn. Sarlat en Brantôme zijn hiervan mooie voorbeelden.

In de meeste dorpjes is een actief sociaal leven: er is overal wel een markt, brocante markt, vide-grenier, muziekvoorstelling of vuurwerk te zien.


Wijnstreken
Zeer bekende chateaux op minder dan 100km, zoals Chateau Lafite, Latour, Rothschild, Margaux, Petrus, St. Emillion en d'Yquem.


Lekker eten
Net als in de rest van Frankrijk, houdt men in de Périgord van lekker eten. Er zijn ontelbare restaurants variërend van simpel tot bekroond met diverse Michelinsterren. Tot de absolute streekgerechten behoren gans en eend. Met name de lever, Foie gras, is een onovertroffen delicatesse. Ook wordt er veel met aardbeien, walnoten en paddestoelen gekookt.


Sportieve uitdagingen
Naast bezienswaardigheden biedt de Périgord ook sportieve uitdagingen; dicht in de buurt kunnen kano's worden gehuurd voor korte of lange tochten. Maar ook zijn er diverse golfbanen, paardrijmogelijkheden etc.

marktjes dordogne