Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Activiteiten & Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning is gelegen in de 'Périgord Pourpre' of de Paarse Périgord. Deze dankt zijn naam aan de kleur van de wijngaarden, die de beroemde Bergerac wijnen produceren. De hoofdstad is Bergerac, gelegen in het hart van de beroemde wijngaarden (Montbazillac, Pecharmant en Montravel), die 12.000 hectare beslaan.

Verder vindt u hier vele bastides (vestingstadjes), zoals Bergerac, Beaumont-du-Périgord, Monpazier, Villefranche-du-Périgord, Eymet, Issigeac, Lalinde en Molières, kastelen zoals Biron, Montbazillac en Lanquais, de gebouwen van Saint Avit Senieur en de abdij van Cadouin.

De regio ligt langs beide zijden van het brede deel van de rivier de Dordogne na het passeren van Lalinde. Er zijn verschillende stranden langs de rivier en een boottocht van een van de gabares is ook erg populair onder toeristen. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, wijngaarden en wijnkastelen en velden met zonnebloemen.

Ook een bezoek waard: Tremolat, Limeuil, waar de rivieren Dordogne en Vézère samenkomen, Cadouin, het kasteel van Saint-Michel-de-Montaigne, de archeologische site bij Montcaret en de recent ontdekte grotten van Le Buisson de Cadouin.

Specialiteiten van de lokale keuken: Bergerac wijnen, foie gras, eend en gans, walnoten, paddenstoelen en truffels, jam.

Lokale sporten: kanoën, boottochten, paardrijden, fietsen, wandelen en golfen.

Op 3 km: 4 restaurants, 2 apotheken, 2 supermarkten, 2 slagers, 3 bakkers, biologische winkel, wijnhandel, bloemenhandel, interieurwinkel, souvenir- en kledingwinkel, 3 kappers, beautysalon, tijdschriftenwinkel, garage en benzinepomp.
Op 4 km: bioscoop
Op 15 km: Bergerac vliegveld (Flybe en Ryanair)

Sportfaciliteiten in de buurt:
Paardrijcentrum inclusief ponies voor kleine kinderen (2 km)
2 golfbanen: de nieuwe Chateau des Vigiers en Castelnauld Golfing Centre (30 min.)
Tennisbanen (3 en 4 km)
Vissen op het meer van Nette (Lac de la Nette) (100 m)
Klimparadijs (20 km)


Roumaillac

Dordogne
Frankrijk
Een advies op maat?