Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Contact

Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Activiteiten & Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning ligt in de Périgord Noir, het centrum van de Oermens 'cro magnon', de prachtige rivieren Dordogne en Vézère en talloze oeroude dorpjes.


Een kleine greep uit het aanbod
Les Eyzies
Het wereldcentrum van prehistorie en op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Al sinds 1863 beroemd vanwege opgravingen van onze pre-historische voorouders. Het dorpje ligt aan de rivier de Vézère en kenmerkt zich door leuke terrassen en restaurants. Ook voor de kinderen is hier genoeg te doen, prachtige kanotochten, grotten, zwemmen etc.
Meer informatie


Sarlat 
In het centrum van de Périgord Noir ligt het prachtige middeleeuwse dorp Sarlat. Met het hoogste aantal historische gebouwen per m2 in Europa is het zeer de moeite waard om te bezoeken. Er is een prachtige wandelroute door het historische centrum. De markt op zaterdag is zeer de moeite waard.
Meer informatie 


L'Aquarium du Périgord Noir in Le Bugue/Vézère
Het grootste particuliere aquarium van Europa, waar men de vissen in hun natuurlijke milieu kan gadeslaan. Indrukwekkend zijn de grote karpers, steuren en meerval. Buiten kunt u op het terras genieten van een drankje.
Meer informatie 


Lascaux
Een van de meest indrukwekkenden grotten met wandschilderingen ter wereld.
Meer informatie 


Bezienswaardigheden
Belves en Domme zijn ook geweldige steden om te bezoeken...


Verder in de buurt
Kanovaren, paardrijden, vissen op forel, winkelen, kartbaan, klimparadijs, etc. ...
activiteiten dordogne
La Truffière

Dordogne
Frankrijk
Een advies op maat?