Luxevakantiehuis-dordogne.com      A bientôt

Contact
Wilt u weten of dit luxe vakantiehuis nog beschikbaar is of heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Zsuzsi en Floris Stork
Tel: +33 (0)553553071
Wij kennen alle huizen persoonlijk en helpen u graag!
©2010 SIM Solutions
Een kleine greep uit het aanbod
Een advies op maat?
Activiteiten & Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning is gelegen in de 'Périgord Noir' , het toeristisch hoogtepunt van de Dordogne met als stralend middelpunt Sarlat.

Gouffre de Proumeyssac 
De grootste en waarschijnlijk meest indrukwekkende grot van de Dordogne wordt ook wel de cathedraal van kristal genoemd. Heel bijzonder is de afdaling in een grote mand zoals dat al sinds 1907 gebeurt. Ook toegankelijk voor kleine kinderen en gehandicapten.
Meer informatie


Les Eyzies
Het wereldcentrum van prehistorie en op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Al sinds 1863 beroemd vanwege opgravingen van onze pre-historische voorouders. Het dorpje ligt aan de rivier de Vézère en kenmerkt zich door leuke terrassen en restaurants. Ook voor de kinderen is hier genoeg te doen, prachtige kanotochten, grotten, zwemmen etc.
Meer informatie


Sarlat 
In het centrum van de Périgord Noir ligt het prachtige middeleeuwse dorp Sarlat. Met het hoogste aantal historische gebouwen per m2 in Europa is het zeer de moeite waard om te bezoeken. Er is een prachtige wandelroute door het historische centrum. De markt op zaterdag is zeer de moeite waard.
Meer informatie 


L'Aquarium du Périgord Noir in Le Bugue/Vézère
Het grootste particuliere aquarium van Europa, waar men de vissen in hun natuurlijke milieu kan gadeslaan. Indrukwekkend zijn de grote karpers, steuren en meerval. Buiten kunt u op het terras genieten van een drankje.
Meer informatie 


Lascaux
Een van de meest indrukwekkende pre-historische grotten met wandschilderingen ter wereld.
Meer informatie 


Bezienswaardigheden
De volgende plekken zijn zeer de moeite waard om te bezoeken:
Le Bugue (3 km)
Gouffre de Proumeyssac (2 km)
Limeuil (5 km)
Belvès (18 km)
Beynac-et-Cazenac (20 km)
La Roque-Gageac (25 km)
Castelnaud-la-Chapelle (28 km)
Sarlat-de-Canédat (29 km)
Saint-Léon-sur-Vézère (30 km)
Domme (31 km)


Verder in de buurt
Kanovaren, paardrijden, vissen op forel, winkelen, kartbaan, klimparadijs, etc. ...
activiteiten dordogne
Le Tuquet

Dordogne
Frankrijk