Eigenaar aan het woord: Cassagne

Maak kennis met onze huiseigenaren via hun persoonlijk geschreven verhalen. Als eerste het verhaal van Angela, de eigenaresse van Cassagne; een heerlijk vakantiehuis dat aan de Dordogne rivier ligt.

De aantrekkingskracht van Zuidwest Frankrijk

Waarom genieten we toch altijd zo als we tijd doorbrengen in dit deel van Frankrijk?
Natuurlijk het openen van de zo vertrouwde deur van een huis dat ik al dertig jaar bezit, maar er is ook een gevoel van opwinding want er is hier zoveel te doen en te zien.

Dordogne rivier

De heuvels aan de voet van het “Massif Central”, gecombineerd met de Dordogne-vallei, betekent dat er een fantastisch landschap om elke hoek ligt. Het panoramische uitzicht vanaf de top van de kliffen, over de walnoot boomgaarden en tot aan de middeleeuwse dorpen met hun majestueuze kerken en kastelen blijft indrukwekkend.

Dit gebied is een tweede thuis voor mij en mijn twee kinderen. Met hun vader brachten we hier de schoolvakanties door in volledig contrast met ons huis in Londen. In de loop der jaren hebben we de kraamhouders op de markten leren kennen, waar je het beste brood kunt kopen, goede restaurants ontdekt, spannende grotten bezocht, en leerden we hoe we de kano’s stabiel konden houden terwijl we de Dordogne rivier afzakten. Ons huis in Cassagne is een spil geworden voor vrienden en familie die onze droom delen.

Luxe vakantiehuis in de Dordogne vallei

Een paar jaar geleden zijn Ian en ik begonnen om het huis aan te passen, zodat onze kinderen Sarah en Charlie nu met hun vrienden, echtgenoten en kinderen terugkeren om nieuwe generaties te introduceren aan het ritme van dit magische deel van Frankrijk. Er zijn veel meer attracties dan vroeger, maar de essentie van het gebied blijft net zoals we het vroeger aantroffen. Cassagne vervult nog steeds een sleutelrol om bestaande en nieuwe gasten te verwelkomen.

Cassagne luxe interieur

Cassagne moderne keuken