Werkwijze

Algemeen
SIM Solutions S.A.R.L. is een marketing bedrijf in Frankrijk met Nederlandse eigenaren. We helpen met de marketing van vakantiehuizen in de Dordogne en daarbuiten. De meeste huiseigenaren zijn druk bezette zakenmensen die welliswaar hun vakantiewoning willen verhuren, maar daar niet altijd de tijd voor hebben. Wij verzorgen de marketing en de verhuurafhandeling voor hen, maar zijn geen reisagent of makelaar. Dat betekent dat u als huurder rechtstreeks een huurovereenkomst afsluit met de eigenaar van de vakantiewoning.

Huurovereenkomst
Zoals gezegd sluit u de huurovereenkomst rechtstreeks af met de eigenaar. Ook uw betaling gaat rechtstreeks naar de eigenaar.
Het boekingsproces loopt via onze website en alle boekingsvoorwaarden, boekingsformulieren en bevestigingen krijgt u van ons. Meer informatie vindt u bij: Algemene huurvoorwaarden. Deze Huurvoorwaarden kunnen per huis enigszins verschillen.

Boekingsprocedure
Per e-mail of telefoon doet u bij ons een aanvraag naar een bepaald huis.
Als het huis beschikbaar is, maken wij voor u een boekingsformulier aan en krijgt u een e-mail waarin u wordt verzocht uw boeking verder af te ronden.
Zodra u uw gegevens in het boekingsformulier heeft ingevuld en akkoord bent gegaan met de Algemene huurvoorwaarden is uw boeking definitief.
U ontvangt van ons een boekingsbevestiging en dient binnen 8 dagen een (aan)betaling te doen.
Zodra die is ontvangen door de huiseigenaar krijgt u van ons een bevestiging.
9 weken voor aanvang van de huurperiode ontvangt u van ons een herinnering voor het betalen van het restant huurbedrag, waarborg en eventuele aanvullende kosten (alle kosten worden u tijdens het boekingsproces van te voren duidelijk kenbaar gemaakt).
Zodra die betaling is ontvangen sturen we u weer een bevestiging samen met een routebeschrijving/sleuteldocument.

Huursom, borg en betaling
De genoemde huursom is de huurprijs per week inclusief: gas, water, elektra, eindschoonmaak, handdoeken, beddengoed etc., tenzij anders vermeld.
De betalingen geschieden uitsluitend tussen u en de verhuurder.
De gedeponeerde waarborg wordt, na aftrek van eventuele schade in/aan de woning, binnen 2 weken na vertrek door de eigenaar aan u terugbetaald.

Betalingstermijnen (tenzij anders vermeld)
30% van de huursom binnen 8 dagen na ontvangst van de boekingsaanvraag, tenzij anders vermeld.
Het restant van de huursom, borg en eventuele aanvullende kosten uiterlijk 8 weken vóór aanvang van de huurperiode, tenzij anders vermeld.
Indien de huurovereenkomst binnen 8 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet direct de gehele reissom, borg en eventuele aanvullende kosten worden voldaan, tenzij anders vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Klik hier voor de Annuleringsvoorwaarden.
Het wettelijke herroepingsrecht (bedenktermijn van 14 dagen) is uitgesloten voor Huurovereenkomsten aangezien dit de huur van accommodaties met een specifieke datum of periode betreft.

Duur van de boeking
Er geldt een minimum huurperiode van 1 week, tenzij anders vermeld.

Foto’s en omschrijving van de woningen
Wij bezoeken alle huizen persoonlijk en proberen ze zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Ook nemen we de meeste foto’s zelf en trachten u daarmee een zo representatief mogelijk beeld te geven. Daarnaast vragen we de eigenaren om de door ons gepubliceerde omschrijvingen goed te keuren zodat de huizen ook in hun ogen waarheidsgetrouw worden weergegeven. Ondanks dat we u daarmee een zo redelijk en nauwkeurig mogelijk beeld proberen te geven, kan het toch zijn dat een huis, de tuin, het zwembad of bepaalde apparaten tussentijds zijn gewijzigd voordat wij onze website hebben kunnen bijwerken. SIM Solutions S.A.R.L. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze gewijzigde zaken.