Lieve mensen,

Buiten is de Dordogne diep in winterslaap. Binnen knappert de haard. Twee dampende koppen thee. Een lekker wijntje ligt alvast klaar. Tijd voor een terugblik op 2020. Wat hebben we van dit jaar geleerd?

1. Het aantal aardige, begripvolle en meedenkende mensen is veel groter dan we dachten.
Duizendmaal dank voor uw begrip. Wat betekent dat voor 2021? We informeren u dan met een Dordogne Corona Dashboard. Beschikt u altijd over de meest actuele Covid-19 informatie.

2. We zijn dolblij om in de Dordogne te wonen.
Deze streek behoort tot de Top Vijf van Corona veiligste Departementen van Frankrijk. Dun bevolkt met inwoners die zich goed aan de regels houden. Dat gaan we u in 2021 in drie woorden vertellen: Dordogne? Ja zeker!

3. De grenzen van onze boekings-spreadsheets zijn ons nu bekend.
Het aantal mutaties (omboekingen) was enorm. We konden het nog net bijhouden. Daarom introduceren we voor het seizoen 2021 ‘Corona-stress-vrij huren’. Geen moeilijke gesprekken of lange e-mails meer! Als het Coronavirus uw vakantiepret dreigt te bederven, kunt u nu altijd omboeken. Dus zonder annuleringskosten.

4. Onze huurders zijn slim! Eendracht maakt vakantiepracht.
Wij zijn de grote vakantieparken erg dankbaar voor hun tsunami’s aan huisregels. Want plotseling bleken de luxe vakantiehuizen een schitterend alternatief. Twee families samen in een huis bleek soms voordeliger dan een verblijf in een sterren resort. Misschien wel een nieuwe trend ontdekt! In elk geval gaan we dat in 2021 wat harder roepen.

5. ‘Geduld is de sleutel tot het paradijs’.
Nee, dit is geen Frans spreekwoord, maar een Turks. Maar het klopt. Het seizoen kwam erg langzaam op gang, maar ons geduld werd beloond! Het hoog- en het naseizoen maakten alles goed. Dus beginnen we 2021 met een bovenmodale hoeveelheid geduld. Het komt na de winter allemaal goed. Er wordt in heel Europa dan volop gevaccineerd. De ‘bise’ (de vluchtige Franse kus) gaat z’n come back vieren. Niet in januari. Ook niet in april, maar in de zomer ziet u het weer overal: het langs-de-wangen-lucht-blazen-kussen!

Goede voornemens hebben een houdbaarheid van 2 dagen tot maximaal een week. Daarom kiezen wij voor ‘vaste voornemens’. Zo gaan we het nieuwe jaar 2021 beginnen! Hoe dat jaar zich zal ontwikkelen? Weet niemand, maar met en gezonde dosis flexibiliteit gaan we het redden. Let maar op het wordt een mooi jaar.

Zo. De mokken thee zijn leeg. Tijd voor een wijntje?? Nog niet. We hebben u nog niet verteld over onze ‘Core Business’. Het vinden van ‘secret hide aways’.
Afgelopen jaar ontdekten we weer een aantal zeer bijzondere ‘geheime adresjes’. Zie onze site. Voor 2021 hebben we de eerste kennismakingsbezoeken al in de agenda staan. Dus maak je geen zorgen. We blijven de Dordogne specialist voor bijzondere vakantiehuizen.

Zo, en dan nu het flesje. Mmm. Even wachten, we toosten met u op een heerlijk vakantieseizoen 2021: Proost!

Zsuzsi en Floris