Met trots introduceert Luxe Vakantiehuis Dordogne: Rent-a-Relaxation. Een nieuwe dienstverlening voor onze huurders. Massage en Yoga in uw eigen vakantiehuis. Een even unieke als weldadige service waar veel over te vertellen valt. De eerste zes vragen aan Marie-Hélène hebben wij alvast voor u gesteld.

Vraag 1: Marie-Hélène, hoe kwam je op het idee van Rent-a-Relaxation?

Marie-Hélène: Eigenlijk heel spontaan. Mijn Parijse nichtje Julie kwam een week bij me logeren om bij te komen van de stress in de grote stad. Na de tweede nacht vroeg ze: “Kun je me ook eens masseren?” Dat deed ik graag. Julie genoot intens en viel prompt in slaap. Ze verbaasde zich over het gevoel van weldadigheid en totale ontspanning. Kon ze niet elke ochtend zo de dag beginnen? Ik legde haar uit dat je met yoga ook een uitstekende start in de nieuwe dag maakt. Afin, de week vloog voorbij. Bij het afscheid vroeg Julie: “Kun je voortaan niet 2x per week naar Parijs komen?” Ik heb haar vriendelijk bedankt, maar dacht wel: Dat is misschien een leuk idee voor vakantiegangers. Die willen toch na een jaar van hard werken eindelijk eens heerlijk ontspannen. Om een lang verhaal kort te maken: Zo ontstond het idee van Rent-a-Relaxation.

Vraag 2: Het lijkt een beetje op je personal trainer voor je mind?

Marie-Hélène: Lijkt. Het grote verschil: Ik bezorg je ontspanning en geen inspanning. Want wat is ontspanning? Dat is een toestand van fysieke en geestelijke rust en kalmte. Hierdoor worden spanningen, zorgen en stress verminderd. Waardoor je je verfrist en vernieuwd voelt. Door massage bereik je fysieke ontspanning. Vul je dat aan met yoga oefeningen dan ontstaat er vaak een diep gevoel van rust en ontspanning. Je geest laat negatieve gedachten los en komt tot rust. Deze technieken zijn stress verminderend, en bevorderen een gevoel van innerlijke vrede.

Massage en yoga aan huis

Vraag 3: Dus geef ik mijn vakantiegevoel een soort boost? Een turbo?

Marie-Hélène: Dat kan ik niet garanderen. In een rustgevende omgeving als de Dordogne is sowieso een minimum aan stress prikkels gegarandeerd. Ik zou zeggen: Met Rent-a-Relaxation haal je nog meer ontspanning uit je vakantie. Natuurlijk. Van veertien dagen Dordogne knapt iedereen op. Maar met R-a-R nog meer en vaak intensiever. Overigens, veel vrouwen vinden dat ze R-a-R dubbel en dwars verdiend hebben. Als dank-je-wel voor een jaarlang stress. Zelf zeg ik altijd: Je hebt het je zelf verdiend. Voor iedereen is een weldadige grote beurt van je lijf en leden niet alleen goed, maar vaak ook een noodzaak.

Vraag 4: Is Rent-a-Relaxation ook iets voor mannen?

Marie-Hélène: Ik zeg volmondig JA. Vooral mannen doen er verstandig aan om hun stress af te bouwen. Al geven ze het zelden toe. Liever checken ze drie keer per dag hun e-mail. Dat geeft hen het geruststellende gevoel alles onder controle te hebben. Stress reageren ze meestal af door hard te lopen of door te fietsen. Ontspannen door in te spannen zo gezegd. Laat ik daar nou een speciaal programmaatje voor hebben? “Renforcement musculaire”. In goed Nederlands: spierversterking. Is eigenlijk een wellness variant van bestaande spierversterkende oefeningen voor mensen die geopereerd zijn. Dan moeten sommige spieren weer opgepept worden. In een half uur tijd leer ik elke man de juiste oefeningen om zijn niet vaak gebruikte spieren weer in conditie te brengen. Nou, dat wil bijna elke man. Als een jonge God herboren worden. Dat laatste kan ik niet garanderen, wel de weg ernaar toe.

Vraag 5: Wat neem je nog meer mee, als je op huisbezoek komt?

Marie-Hélène: Het product dat ik verkoop heet ontspanning. Behalve massage en yoga, zijn er nog talloze andere manieren om je te ontspannen. Ik neem doorgaans drie voorbeelden mee.

Om te beginnen de kruidenthee “l’hiver de Mélisse”. De Dordogne is een royale schatkamer aan kruiden. Mijn vrienden Matthieu et Gaëlle NAULIN van GAEC des Délices maken daarvan zulke heerlijke melanges, dat je spontaan je ogen sluit om er zo intens mogelijk van te kunnen genieten. Ik neem verschillende voorbeelden mee.

Dan de zeep van mijn vrienden uit Saint Astier. Ik hou van de originele geuren van hun Naturel’Mandou zepen en vooral van hun textuur. Ze zijn heerlijk zacht voor je huid. Het geheim? Uitsluitend natuurlijke ingrediënten, die je deels nog zelf kunt uitkiezen.

Tenslotte neem ik reukkaarsen mee. Bougie by SdS. Klinkt Engels, maar hun fabriekje staat in Neuvic. Wat die kaarsen betreft, ik ben dol op hun delicate geuren. Sinds ik ze ontdekt heb, heb ik altijd een kaars van hun in huis branden.

Massage en yoga

Vraag 6: Je hebt me overtuigd. Ik wil een Rent-a-Relaxation. Hoe doe ik dat?

Marie-Hélène: Je kunt me boeken voor een personal R-a-R of voor een groeps R-a-R.
• Privé sessie: 1 uur yoga en 1 uur massage (€ 175)
• Groepssessie (max. 3 personen): 1 uur yoga en 30 minuten massage per persoon (voor 3 personen: € 190).
Alle prijzen zijn excl. reiskosten en natuurlijk kunnen we ook samen een op maat gemaakt programma samenstellen. Boeken doe je via Zsuzsi en Floris.

Het klinkt gek, maar ik ben heel vaak een cadeautje. R-a-R is namelijk een origineel cadeau. Voor je verjaardag, je huwelijksdag, als verrassing.

Voor anderen ben ik weer puur verwennerij. Terwijl er ook genoeg mensen zijn, die het maximale geluksgevoel uit hun vakantie willen halen. Maar voor al die mensen ben ik Marie-Hélène. Ik zeg u eerlijk, mijn Frans is uitstekend, maar m’n Engels is erg bescheiden. Maar ach, mijn handen voeren de boventoon en dat spreekt velen aan.