Rent-a-Chef in één alinea beschreven? Uw keukentafel is het stralend middelpunt van een sterrenrestaurant. Uw smaakpapillen krijgen een ongekende spoedcursus ‘proeven’. U kijkt uw ogen een avond lang uit. Uw tong maakt overuren; net zoals uw neus. Uw disgenoten prijzen u de hemel in voor de keuze van dit arrangement. En als u uren later in alle opzichten voldaan in bed valt, heeft u nog maar één voornemen: Encore une Fois.

De planning.
Het is heel gemakkelijk om een Chef voor uw vakantie huis te Renten. U kunt reserveren via onze Chef pagina. U vult vervolgens de adresgegevens in, het aantal gasten, de datum en maakt een keuze uit de vier soorten menu’s. Vervolgens kunt u via diverse submenu’s uw diner samenstellen. De prijzen variëren van € 30 tot € 100. U krijgt daarna snel bericht of al uw wensen gehonoreerd kunnen worden. Ons advies: reserveer tijdig!

De voorbereiding.
De tafel hadden we alvast mooi gedekt. In alle eerlijkheid: dat is alles wat we die avond zelf gedaan hebben! De kok kwam met volgeladen auto. Letterlijk alles had hij zelf meegenomen, hij gebruikt niets van het huis. Onze chef kwam uit Bordeaux en had het vak geleerd in een 2 Michelin sterren restaurant en was daarna de wijde wereld ingetrokken. Tot in Bali toe. Ook had hij veel ervaring in het geven van kookcursussen.

Eerst een wijntje (of twee)!
Hij checkte eerst of alle gerechten die we hadden besteld klopten (niks met de Franse slag). Daarna vroeg hij of we het leuk zouden vinden om een ‘specerijen- en peper proeverij’ te doen. Bien sûr! We namen plaats aan onze keukenbar en hebben hem de oren van het hoofd gevraagd. Natuurlijk onder het genot van een wijntje of 2.

De proeverij.
Echt heel bijzonder! We hebben veel bijzondere dingen geproefd. Van heinde en ver; Japans, Chinees, Thais, Europees, Amerikaans…
Eentje moeten wij u noemen: een proef ter grootte van een zoutkorrel. Je tong ging ervan tintelen en werd een paar minuutjes verdoofd. We proefden drop, braam, citroen, een heleboel smaken voor de allereerste keer. En passant kregen we nog snijles en mochten meekijken tijdens het koken.

À table!
Daarna wilde de chef het rijk alleen. Dus moesten wij à table. Onze oude trouwe keukentafel had dit nog nooit meegemaakt! Ons menu was voor drie personen (Julie onze dochter at mee).

AMUSE
Pistachio Crusted Fromage Frais + Caramelised Almond Tuile with Pickled Strawberry

STARTER
Lemon & Thyme Calamari

MAIN
Rib Eye Steak & Red Wine Jus, Roasted Carrot & Spiced Maple Puree, Soft Herb Pomme Anna, Crispy Leeks (Julie)
of
Pan-fried Sea Bream & Citrus Tiger Prawns, Sweet Potato & Lime Velouté, Macadamia Dukkah & Petit Pois (Floris en Zsuzsi )

PRE DESSERT
Meringue, Vanilla Chantilly, Passionfruit Yolk & Charred Pineapple Soldiers

DESSERT
Dark Chocolate Delice & Honeycomb, Ginger & White Chocolate Mousse (Floris en Zsuzsi)
of
Vanilla Crème Bruleé & Blueberry Compote, Almond Sable Biscuit (Julie)

Hoe later de avond.
Het leek of we in een sterrenrestaurant zaten, maar we zaten gewoon aan onze eigen keukentafel. Hij legde bij alle gerechten helemaal uit waar het uit bestond. De avond vloog voorbij. De hele keuken zag er eigenlijk opgeruimder uit dan het daarvoor was. Uiteindelijk verliet hij om 23.45 uur het huis… Het was een zeer bijzondere ervaring die we nooit meer zullen vergeten.

Samengevat.
Je wordt echt ontzettend verwend. Je prive-kok, je prive-bediening. We gaan het binnenkort nog zeker eens overdoen. De volgende keer gaan we een ander menu proberen. Misschien wel de diverse hapjes zodat we met veel vrienden hiervan kunnen genieten…

We gingen naar bed met een hele grote smile op ons gezicht, zalig gegeten en super verwend en met de wetenschap dat als we morgenochtend beneden komen alles schoon en opgeruimd is. Ver boven onze verwachting; het sterrenrestaurant thuis. Ons advies: Rent a Chef voor een onvergetelijke avond in de Dordogne!