Groot. Groter. Allergrootst. Het internet zet al jaren de vakantie-verhuur-wereld op z’n kop. Onze collega’s van Airbnb, opgericht in 2008(!) brengen nu al 3x de totale Franse bevolking jaarlijks onder-vakantie-dak. Wij, zelfs 4 jaar ouder, gelukkig niet. Sterker nog: www.luxevakantiehuis-dordogne doet z’n uiterste best om klein te blijven.

In alle eerlijkheid: in zestien jaar zijn we ongemerkt behoorlijk verfranst. “Exceptionnel” in plaats van standaard. Liever “tradition en authentique”, dan een nieuwe formule XXL. Onze nieuwe website is daarom geïnspireerd op een goedlopende patisserie. Dus absoluut niet te vergelijken met het broodschap van de supermarkt.

Een goede patissier verstaat de kunst van het verleiden van de smaakpapillen. Met mousses, bavaroises of glaçages. Liefst in alle kleuren van de regenboog. Onze nieuwe site gebruikt dezelfde techniek. Vierenveertig fraaie huizen. Van Châteaux, via Résidence, tot gîtes special. Wij verleiden uw vakantiegevoelens! U krijgt gegarandeerd een onbedwingbaar Dordogne verlangen. Gegarandeerd.

Hebben we dan geen concessies gedaan aan de moderne tijd? Bien sûr! www.luxevakantiehuis-dordogne kunt u ook via uw smartphone of tablet bezoeken. Voor bezoekers met een 24/7 savoir vivre gevoel is er de beschikbaarheidskalender. Direct duidelijkheid over de concrete haalbaarheid van uw vakantiedromen! Plus alle details over de inrichting, de omgeving, het aantal personen, de prijzen.

Elk huis wordt uitvoerig beschreven. Naar waarheid! Wij, Zsuzsi en Floris, hebben namelijk alle huizen zelf bezocht. Kennen alle eigenaren persoonlijk en hebben met velen een goede band. Zij vertrouwen ons hun kostbaarste stukje Frankrijk toe. Om het te verhuren aan mensen met dezelfde passie voor het goede leven in de Dordogne.

U zult de de hoffelijkheid waarderen in het persoonlijk contact. ”Bonjour Monsieur, bonjour Madame, comment ça va” is de gouden omgangsregel. Neem de tijd, zoals alle Périgourdins (oneerbiedig: de inboorlingen van de Dordogne). U wordt beloond met levenswijsheden, geheime adresjes, waar Abraham de Franse Moutarde vandaan haalt.

Zestien jaar Dordogne kunnen ook wij niet verloochenen. Mail of bel ons met uw vragen. Over de huizen. De beste tijd van het jaar. Of u – en passant – in Périgueux in de Haute Cuisine kunt worden ingewijd. Liefst binnen een week. Of er in de buurt van La Grange een Rolls-Royce dealer is. Of uw lengte van 2 meter 13 bezwaarlijk is voor dat leuke huisje in Veyrignac.

Heldere antwoorden geven is de Spécialité de notre Maison. We doen het met het grootste plaisir. Als u eens wist hoeveel kennis van de Dordogne we op deze manier hebben opgedaan! Dus, aarzel niet met uw vragen. Bel of mail ons.

Kortom, u bezoekt geen website, maar een speciaalzaak. Met adresjes waar u anders aan voorbij was gereden. Ons assortiment is expliciet voor fijnproevers samengesteld. Bent u zo iemand? Of wilt u in veertien dagen een Dordogne Connaisseur worden? Dan wensen we u om te beginnen veel plezier op www.luxevakantiehuis-Dordogne.