Raar maar waar. Je hebt lijsten van beschermde dieren. Maar een lijst van beschermde menssoorten bestaat niet. Terwijl de grote gezinnen mens dreigt uit te sterven. Wie van uw vrienden of kennissen heeft nog 10 koters op de wereld gezet? In de goeie ouwe tijd was dat echt geen uitzondering. Luxe Vakantiehuis Dordogne wil grote gezinnen graag de vakantieruimte geven. Wij hebben een paar accomodaties geselecteerd voor grote en/of gastvrije families, waar er altijd plaats is voor nog eentje.

Zeg nou zelf: Hoe diep moeten we dalen? Het gemiddelde Nederlandse gezin telt nog slechts 2,2 mensen. Pa en ma, met 0,2 kind. Of één ouder met 1,2 kind. België scoort ietsje beter: 2,3 mensen. Kortom, ‘Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn 0,2 schoentje’.

Dat is wel eens anders geweest. Pa, ma en twaalf koters. Uit de tijd dat mijnheer pastoor persoonlijk de vruchtbaarheidsscores controleerde. Vier of zes kinderen was toen echt het minimum. Met twee kinderen was je in de goeie-ouwe-tijd een loser als verwekker.

Gelukkig. De slinger gaat de andere kant weer op. De opkomst van de PF (patchwork family) is niet te stoppen (lees: het scheidingspercentage stijgt nog steeds). Kinderen hebben tegenwoordig ook half- danwel nieuwe broers en zussen. Zoveel zelfs, dat menige PF dagen bezig is om een vakantieadres te vinden voor allemaal. Wij bieden razendsnel een oplossing: Domaine du Tilleul, Moulin Calbel of bijvoorbeeld Villa Monplaisant.

Wij van Luxe Vakantiehuis Dordogne zien nog een tendens. De opkomst van het familie-gevoel bij kleine ondernemingen. ‘We-are-family’ heet dat in modern managersjargon. Niks meer baas en knecht. Nee, samen-klaren-we-de -klus. De bedrijfsuitjes van weleer zijn community-building events geworden. Partners en kinderen zijn idem van harte welkom. Nou, daar hebben wij een paar perfecte locaties voor: Chateau du Ceou of Roumaillac. Een omzetstijging van 10% moet mogelijk zijn na zo’n verblijf.

Familiegevoelens zijn en vogue! Opa of oma hoeft zich er niet voor te schamen. Roep luid: “Zullen we nog een keer met alle kinderen plus aanhang met elkaar een weekje weg zijn?” Prompt worden alle agenda’s omgegooid voor het ultieme familiegevoel. Immers, hoe vaak ben je tegenwoordig nog met de hele familie bij elkaar? En hoe vaak in een chateau? Precies! Die vakantiefoto’s worden later op canvas aan de muur gehangen.

Kortom, als u goed kijkt, ziet u dat de grote gezinnen nieuwe stijl in opkomst zijn. Family 2.0 modern gezegd. Niks individualisering van de maatschappij. Mensen zoeken elkaar weer op. Gaan samen aan de slag; op reis en steeds vaker op vakantie. Het met-elkaar-gevoel is aan een enorme opmars begonnen. Het staat nog niet in de reisgidsen maar wel op sommige sites: Luxevakantiehuis Dordogne.

Als het om het Family 2.0 gevoel gaat adviseren wij van Luxe Vakantiehuis Dordogne: Luxevakantiehuis Dordogne. Neem de proef op de som: Gapard of Manoir de Fraytet. Wedden dat opeens ook alle leden van de kook-, de fiets- en de Nordic Walking Club family-gevoelens jegens elkaar krijgen? Schaam u niet; dat komt in de beste families voor.

En komt u er zelf niet uit? We helpen u graag!

Zsuzsi en Floris