Zelfs topsurfers zeggen het: Onze site is lang niet slecht. Overzichtelijk. Veel informatie. Snel. Kortom, Luxevakantiehuis Dordogne voldoet helemaal aan de eigentijdse digitale fatsoensnormen. Dus wilden we voldaan achterover gaan leunen. Om te genieten van de laatste fraaie nazomerdagen.

Het lukte niet. Waren het onze Calvinistische roots? (we zijn en blijven Nederlanders). Niets van dat. Het was een stop-zinnetje van een gast die relatietherapeut bleek te zijn. Om de haverklap riep hij “Ik mis passie”. Zo frequent dat het tussen onze oren bleef hangen. Maanden!!!

“Ik mis passie”, sprak Zsuzsi toen ze met twee glazen het terras op kwam. Floris wist ’t meteen. Zsuzsi doelde op onze website. We geven het eerlijk toe: een scheutje hartstocht kan geen kwaad. Niet dat we een Emo-document van onze site willen maken. Maar een huiseigenaar die vrij baan krijgt voor zijn passie: dat leest lekker weg!

In plaats van achterover, leunden wij direct voorover. Aan de slag. We stelden een lange lijst met vragen over passies op. Indachtig de oude volkswijsheid: “waar het hart vol van is, loopt de mond van over”. Een goede methode om onze huiseigenaren op hun praatstoel te krijgen. Veel vakantiehuizen hebben toch eigenlijk de status van ‘kindje’. Daar raak je niet over uitgepraat. Zelfs als het huis gaat puberen zal een huiseigenaar nog begrip aan de dag leggen! “De dakgoot heeft het moeilijk nu de plataan op z’n strepen blijft staan”.

Dit alles noemen wij “Force de Passion”. De stille kracht van de huiseigenaar. Waarschijnlijk de absolute multivitamine XXL om potentiele huurders over de drempel te trekken. Maar ja. Dat zijn onze vermoedens. De hoogste tijd dus voor een test.

De eigenaar van Le Soulelial was zo vriendelijk om de spits af te bijten. En hoe. Onze vragenlijst was bepaald niet aan dovemansoren gericht. De “flux de bouche” leidde tot een gepassioneerde lofzang over zijn geliefde vakantiehuis.

Een aanrader voor bij de Hollandse of Belgische haard. Een glas wijn onder handbereik hoeft niet. Nadat u de 20 antwoorden op onze vragen gelezen heeft, wilt u meteen op pad. De Force de Passion zal dus slachtoffers maken. Met dat verschil, dat deze slachtoffers dankbaar zijn, dat ze voor dit huis gevallen zijn.

Wat kunt u zoal verwachten? Ooit gehoord van een ‘schommelbankhuiskamertje’? Wij niet. Al zullen verwoede scrabbelaars ondertussen al hebben uitgerekend hoeveel driemaal de woordwaarde bedraagt. U vindt het in Le Soulelial. U kunt er eindeloos vertoeven. Totdat u weer huiswaarts keert. Wat moet u dan absoluut in uw bagage hebben? Precies: Révélations Domaine du Bois de Pourquié, Marlene & Alain Mayet, 24560 Conne de Labarde. Spreekt u deze zin nou eens hardop uit. Daar kan toch geen Albert Heijn of Delhaize tegenop!

Deze man is in le Soulelial om te ZIJN. Dat schrijft hij met hoofdletters. In alle opzichten te zijn. Dus jezelf zijn gaat op die prachtige plek helemaal vanzelf. Alsof alle positieve aardstralen van de Dordogne zich daar verzameld hebben.

Genoeg geschreven. Het is de hoogste tijd dat u kennis gaat maken met de Force de Passion van Le Soulelial. Veel leesplezier daarbij.

Zsuzsi en Floris